| | |

Some kiinnostaa kaupunkitutkimuksessa

Some työkalujen luokittelu

Sosiaalinen media on yksi kaupunkisuunnittelun ja -tutkimuksen kiinnostavimmista tutkimusaiheista seuraavan viiden vuoden aikana, kirjoitetaan Kaupunkiakatemian blogissa. Muut ajankohtaiset teemat ovat asumisen tulevaisuus, arkiliikkuminen, muuttuva kaupunkirakenne ja kaupunkituottavuus. Sosiaalinen media kiinnostaa erityisesti vuorovaikutuksen ja kaupunkiaktivismin alustana.

Näkökulma nostettiin esiin Urban Challenges and Possibilities -työpajassa, jossa Helsingin kaupungin edustajat ja tutkijat pohtivat kaupunkitutkimuksen tarpeita kaupunkisuunnittelun ja päätöksenteon pohjaksi.

Valmiita ajatuksia siitä, mitä some-tutkimus tässä kontekstissa olisi, ei kirjoituksessa esitetä. Selvää kuitenkin on, että sosiaalisen median sisällöt nähdään mahdollisena tietolähteenä kaupungin kehittämiselle. Tutkimukselle halutaankin antaa tilaa ”löytää jotain uutta”.

On tietysti mukava lukea, että aihe, jonka parissa itsekin työskentelen, on tunnistettu tärkeäksi. Tähän mennessä tekemäni taustatutkimus sosiaalisen median käyttöön liittyvistä toimintatavoista, asenteista, odotuksista ja koetuista esteistä antaa mielestäni tärkeää lähtötietoa kaupunkisuunnittelun parissa tehtävälle some-tutkimukselle. Kyselytutkimukseni tuloksia olen raportoinut tähän mennessä muutamissa blogikirjoituksissani. Seuraavaksi esittelen tutkimustani Kunnallistieteen päivien Osallistumisen työryhmässä 13.-14.10.2016 Helsingissä. Toivottavasti nähdään siellä!

Artikkelin kuva: Kaaviossa on esitetty yksi tapa luokitella sosiaalisen median työkaluja. Luokittelu perustuu G. F. Khanin artikkeliin The Government 2.0 utilization model and implementation skenarios.

Pilvi

Kirjoittaja

Pilvi Nummi

Tutkin ja kehitän vuorovaikutteisen kaupunkisuunnittelun digitaalisia menetelmiä. Tässä blogissa kirjoitan digiosallistumisesta ja osallistumiskokemuksen kehittämisestä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *